top of page

Moje múry

Aktualizováno: 22. 3.

Mala som pätnásť, keď som obraz a slovo - "Hľa, do dlaní som si Ťa vryl." - prvýkrát uvidela na nástenke v škole, ktorú som vtedy navštevovala. Zostala som stáť ako priklincovaná a nemohla som uveriť, že počujem, ako ku mne znova hovorí ten istý Boh, ktorý ma len pred pár týždňami presvedčil, že je živý, skutočný a prítomný. Bežala som sa spýtať učiteľa, ktorému som dôverovala, čo znamená skratka "Iz", a kde môžem zohnať knihu, v ktorej si môžem prečítať, čo mi tento Boh, ktorého už osobne spoznávam, ešte chce povedať. To je niečo, čo ma naozaj stále fascinuje - Otec hovorí, rozpráva ku každému z nás, a naozaj sa môžeme naučiť rozlíšiť Jeho hlas od iných.

Po rokoch som sa začala zaujímať aj o ďalší, nasledujúci verš:

"Hľa, Tvoje múry, hradby sú vždy predo mnou." Iz 49; 16

        Otec sa pôvodne prihovára Sionu a Jeruzalemu a uisťuje ho, že jeho ochrana a bezpečnosť Mu neprestajne leží na srdci. Dáva pozor na jeho múry a hradby, a sám túži chrániť svojich pred inváziou nepriateľov zvonka. Mne sa však ešte viac páči pohľad "zvnútra". Pred viac ako desaťročím som sa začala veľmi tešiť z toho, že si môžem viac uvedomovať pravdu slov

...z Jn 14; 23:
...prídeme k nemu, a urobíme si u neho príbytok...
...z listu Kol 3; 4:
...Kristus vo vás - nádej slávy...
...z 1 Kor 6; 19-20:
...A vari neviete, že nepatríte sebe, ale že vaše telo je chrámom Svätého Ducha, ktorý vo vás prebýva a ktorého máte od Boha?

Viac a viac sa stotožňujem s Jeho túžbou po neustálej spoločnosti a zdieľaní, po zostávaní v sebe navzájom: On vo mne a ja v Ňom.

Je úžasné, že sme chrámami, živými domami stvorenými a uspôsobenými k tomu, aby v nás mohol sídliť živý Boh. Vyvolil si nás, aby sme boli jeho domovom a stal sa tak každému dostupným. Má pred očami naše múry aj zvnútra a je s nami odhotný zdieľať celý svoj život. Má rád, keď môže byť obklopený každým človekom, ktorý Mu dovolil usídliť, udomácniť sa v jeho srdci, mysli, živote.

Je príjemné byť chránený a utešovaný zvonka aj zvnútra. Ján má pravdu:

Ten, čo je v nás, je väčší ako ten, čo je vo svete. (por. 1Jn 4:4)

Daj nám vedieť, ako sa Tebe páči byť Otcovým sídlom, Jeho domovom.

11 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Zámerne

bottom of page