top of page

Škola očami študentky Katky

Aktualizováno: 15. 2. 2022


Ako facilitátori DVD školy sa vždy tešíme na spätnú väzbu od našich študentov. Tak dobre sa číta alebo počúva, čo všetko v našich životoch a vzťahoch dokáže nebeský Otec zmeniť, keď Mu

to dovolíme...

Prinášame vám pohľad Katky, manželky, matky štyroch detí a študentky našej Školy na to, čo jej táto skúsenosť dala.


Katka, čo je podľa Teba cieľom Školy kráľovských vzťahov?

Myslím, že spoznať zákonitosti vnútorného uzdravenia skrze uzdravujúcu moc kríža, zažiť premenu srdca a vnímať ju ako proces celoživotného dozrievania do môjho skutočného JA...


Ktoré témy boli pre Teba doteraz najaktuálnejšie? Čo si sa vďaka nim naučila, čo sa Ťa dotklo, či a ako sa zmenil tvoj postoj, zmýšľanie a konanie voči Bohu, sebe a druhým?

Pre mňa tou najdôležitejšou z tém bola určite Orientácia na výkon. Zistila som príčinu svojho perfekcionizmu, neustálej kritiky seba i ostatných, ak výkon nebol podľa mojich predstáv. Myslím, že dôvodom je vnútorná potreba zažívať prijatie. Vždy som vedela tie veci pomenovať, ale nikdy som nevedela prísť na koreň, takže to bolo pre mňa veľmi oslobodzujúce. Učím sa porozumieť, že už som Bohom prijatá a nemôžem pre to nič viac urobiť :-). Chápem, že je to proces a som rada, že sa v tom začalo moje uzdravovanie a veľmi sa z toho teším.

Ďalšie, pre mňa oslovujúce vyučovanie bolo o nenaplnených potrebách. Bolo zaujímavé pomenovať, že zanedbané deti ťažšie hľadajú príčinu svojej bolesti, keďže nemusia mať zlé spomienky. Nemajú ani dobré spomienky, lebo to dobré sa "len" nestalo. Myslím, že je to aj môj prípad. Veľmi mi pomohlo aj pomenovanie oblastí našich potrieb. Teraz už viem pomenovať, čo som ako dieťa potrebovala a nedostala, a rovnako viem, aké potreby napĺňať svojim deťom. Je úžasné vedieť, že Boh môže jednať so všetkými nenaplnenými potrebami môjho srdca. A ešte spomeniem tému hanby. Myslela som si, že táto téma nie je o mne, no veľmi som sa mýlila. Boh počas prednášky uvoľňoval v mojom srdci nahromadenú bolesť skrze slová prednášajúcej a veľa som plakala. Myslím, že veci sa pohli v mojom srdci už len vďaka tomu, že boli hanba a jej pôsobenie vo mne odhalené. Uvedomila som si, že aj ja som svojim deťom vravievala, že sa majú hanbiť, keď spravili niečo zlé a nevedela som, aké to môže mať dôsledky. Hanba v mojom srdci mi nedovoľovala ukázať druhým, aká skutočne som.

O ktorej vyučovanej téme by si chcela vedieť viac?

Asi o orientácii na výkon, najmä takej, ktorú robíme v duchovnej oblasti,

akože "pre Boha", lebo bez nás by to asi nezvládol :-)


Čo Ti prináša účasť na skupinke?

Je to úžasné - byť v malej dôvernej skupinke, je to vlastne jediný priestor,

kde sa zdieľam a teším sa z toho.


Čo sa Ti na skupinke páči?

Atmosféra dôvery, no kvôli pandémii chýba osobný kontakt..

Som vďačná za všetko, čo mi škola priniesla. Táto služba je nesmierne požehnaná

a je odpoveďou na moje dlhoročné modlitby :-) Nech vám Pán aj naďalej žehná.


Katka, aj my Ti veľmi ďakujeme za spätnú väzbu a možnosť bližšie Ťa spoznať!

77 zobrazení0 komentářů
bottom of page